
L'Associació de Gastronomia i Turisme col·labora activament en els seus projectes amb iniciatives socials, fent aportacions amb recursos econòmics i humans, a més d'implicar-se activament a l'economia local de les ciutats on actua, generant sinèrgies amb el comerç local, la indústria, la pagesia, joves emprenedors i creadors, etc. A més, l’ADN de l’AGT i els seus principis fundacionals defensen una economia justa, solidària, responsable, i sostenible, per tant la integració en l’àmbit laboral de les persones en riscs d’exclusió social és en els eixos de la nostra activitat.
Promovem el transport públic a les diferents activitats que organitza l'entitat, es motiva la utilització del transport públic, ja sigui Metro, Rodalies i Bus.
Amb els nostres gots reutilitzables, a les nostres fires es genera l'oportunitat de ser més respectuosos amb l’entorn, evitant els residus plàstics.
Evitem generar brossa no reciclable. També utilizem plats de canya de sucre: Aquesta tipologia de plats destaquen per ser respectuosos amb el medi ambient.
L’oferta gastronòmica dels projectes d’AGT són amb producte de temporada i proximitat, moltes vegades ecològic.
Apostem per l’agricultura local i la conservació del territori com a referent diferenciador. Donem suport i promocionem els petits productors de proximitat, compromesos amb el seu entorn.
Els nostres col·laboradors i serveis externs (web, disseny, fotògrafs,...), són autònoms i petites pymes del territori. El talent està molt a prop de tots
A les nostres fires, el nostre mobiliari és de fusta recuperada, rebutgem al màxim el plàstic.
Utilitzem plats 100% biodegradables i que s’obtenen dels sobrants de la canya de sucre
“Lloguem” les nostres copes perquè es puguin tornar després del seu ús i no generar més residus
Fabricat amb plàstic ecològic sense petroli, amb CPLA o RCPLA, 100 biodegradables.
Fabricats amb cel·lulosa 100 % reciclada i seguin un procés de producció respectuós amb el medi ambient.
AGT va recaptar més de 6000 euros en dos sopar solidaris organitzat al Prat
Les dues edicions celebrades del Sopar Solidari és vinculàvem als projectes desenvolupats per l'Ajuntament del Prat sota el paraigua dels projectes del Prat Solidari. Les aportacions econòmiques es van destinar a donar suport als treballs que realitzen Stop Mare Mortum, i la Fundació Ramón Martí i Bonat.
Amb l'objectiu de dinamitzar l'economia i el consum en l'àmbit local, els premis al públic de les rutes de tapes que organitza l'AGT s'han vinculat a les associacions de comerç de les diferents ciutats on actua, com El Prat Gran Comerç i Cornellà compra a casa, que atorguen unes targes regals per consumir en establiments adherits a les diferents xarxes de dinamització comercial local.
Els joves fan pràctiques laborals als establiments adherits a les activitats d'AGT, s’han format al Centre de formació i han adquirit les competències i habilitats personals i tècniques necessàries per donar un bon servei als clients.
La primera edició de L'Hospitalet Experience va ser el punt de partida d'aquesta col·laboració, que s'ha repetit en diferents projectes.