Localitat
Sobre el projecte
Espai dins les festes de la Mercè, amb una gastronomia sostenible i de qualitat, i una proposta musical, d’activitats i tallers per a tota la família. Els restaurants Slow Food de Barcelona plantegen platerets centrats en l’origen del producte i la seva elaboració. Trobeu tallers, exposicions i xerrades per descobrir una alimentació respectuosa amb el medi ambient i amb qui produeix els aliments.
Iniciativa part del llegat de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible i de l’aposta de la ciutat per un sistema alimentari més sostenible i saludable.
L'activitat a la primera edició 2021 a La Rambla de Barcelona; el 2022, a la Ronda de Sant Antoni; i les edicions 2023 i 2023, es consolida a l'espai de la Ciutadella
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Col·laboren i produeixen: AGT i Slow Food Barcelona.
Objectius
L’oferta gastronòmica de Terra i Gust és elaborada amb productes de temporada, de proximitat i ecològics.
Apostem per l’agricultura local i la conservació del territori com a referent diferenciador, donem suport i promocionem els petits productors de proximitat, compromesos amb el seu entorn.
Els col·laboradors i serveis externs (web, disseny, fotògrafs,...), són autònoms i petites pimes del territori.
Les impressions del 90% del material gràfic de la fira es realitzen en cartró reciclat, reduint el plàstic per un material que a més de ser reciclat, permet el reciclatge.
El mobiliari és de fusta recuperada, evitem al màxim el plàstic.
Els plats són biodegradables, ja que s’obtenen dels sobrants de la canya de sucre.
Utilitzem coberts fabricats amb plàstic ecològic sense petroli, amb CPLA o RCPLA, totalment biodegradables.
Oferim tovallons fabricats amb cel·lulosa reciclada, que segueix un procés de producció respectuós amb el medi ambient.
Contractem personal procedent d’escoles d’hostaleria i d’escoles de formació que treballen amb col·lectius en risc d’exclusió social.
Més informació a