GastroGavà

Localitat

Gavà

Sobre el projecte

GastroGavà es desenvolupa en el marc de la Fira d’Espàrrecs, una de les fires de producte amb més trajectòria de Catalunya. El vessant gastronòmic té un fort protagonisme amb GastroGavà, que s’ha explicitat els darrers anys amb una activitat en dos formats: GastroGavà a la Carta, que se celebra durant dues setmanes als restaurants de la ciutat; i GastroGavà Fira, l’espai gastronòmic ubicat al recinte firal de pl. Jaume Balmes, on degustar les tapes més originals amb l’espàrrec com a protagonista.

Organitza: Ajuntament de Gavà

Produeix: AGT

Objectius

Promoció de l'únic espàrrec blanc de Catalunya. L’Espàrrec de Gavà és blanc i rodó, força allargat i fibrós, emana al paladar un sabor lleugerament amarg. Aquesta varietat només es conrea als camps gavanencs del Parc Agrari del Baix Llobregat i és l’única regió de Catalunya on se’n pot trobar. Es tracta d’una hortalissa única, ja que necessita unes condicions del sòl molt concretes: que sigui arenós, poc argilós i poc compacte, molt il·luminat i amb altes temperatures durant els mesos de collita.

Promoció de Gavà com a referent gastronòmic de l'alimentació sostenible, basat en el producte i una restauració local amb particularitats que la diferencien d'altres ciutats del Baix Llobregat. 

Més informació a