#GastroGavà19 supera les 14.000 tapes a la seva 6a edició


La sisena edició supera les vendes d’anteriors edicions i reforça l'aposta per la qualitat gastronòmica basada en l'Espàrrec de Gavà


GastroGavà torna a ser un dels eixos de la 66a Fira d'Espàrrecs de Gavà


Entre el 26 al 28 d’abril es van servir més 14.000 tapes a GastroGavà, l’espai gastronòmic de la 66a Fira d’Espàrrecs, superant el creixement assolit en edicions anteriors. Fins a 18 restauradors del municipi s’han unit a la festa gastronòmica amb l’Espàrrec de Gavà per oferir 37 tapes, 20 amb l’Espàrrec de Gavà com a ingredient protagonista.

L’activitat ha estat tot un èxit, amb un públic amb moltes ganes de tastar les tapes d’una qualitat gastronòmica important. Es consolida la tasca que s'està realitzant des de l'Ajuntament de Gavà, l'Agrupació de Restauradors de la ciutat, la Cooperativa Agropecuària de Gavà i l'AGT.

La dinamització del territori amb les possibilitats que ofereix la gastronomia amb producte de Km 0 és un motor més per una econòmica local més forta i justa. L'objectiu de GastroGavà és aconseguir que l’Espàrrec de Gavà sigui l’ingredient estrella dels plats dels restaurants i bars de la gastronomia del Baix Llobregat i Barcelona durant els mesos d'abril i maig. Per aquest motiu, fins al dimecres 1 de maig encara es podran tastar aquest producte amb la iniciativa que ha arrencat aquest any de la mà de GastroGavà, els Espàrrecs a la Carta!, on es podrà gaudir de l’Espàrrec de Gavà en vuit restaurants que inclouen el producte als seus menús i cartes habituals.


Consolidant propostes i Show Cooking by San Miguel amb producte local


La mostra de vins va arribar a la seva tercera edició, un espai on cellers de la ciutat van poder oferir tastos de vins de la terra. La plaça Jaume Balmes també va acollir el Mercat de Pagès al costat de la fira gastronòmica, fet que consolida més l'aposta per integrar un producte que va del plat a la taula.

La novetat van ser el Show Cooking que AGT i cerveses San Miguel van organitzar al voltant de l’Espàrrec de Gavà, amb restauradors de la ciutat i la comarca: David Cartoixà (Ermita Brugués), Joan Campanya (Anhel), Manel Armengol (Major Trentasis), José A. Vilchez (Tasta’mm), Santi Peñarrocha (Mar de Pins) i Genaro Gutiérrez (La Sazón de Paula), van demostrar les possibilitats d’un producte de qualitat com l’Espàrrec de Gavà.

Més notícies