Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/agtbaix.cat/web/libraries/cms/application/cms.php on line 460 Agtbaix.cat - El Baix Llobregat present a la Barcelona Slow Food Guide amb 6 establiments
Webs de l'AGT:

Notícies

Segueix tota l'actualitat de l'AGT

El Baix Llobregat present a la Barcelona Slow Food Guide amb 6 establiments

Notícies Nov 08, 2019
El Baix Llobregat present a la Barcelona Slow Food Guide amb 6 establiments

El 20 de novembre es presentarà la segona edició de la guia d’establiments de proximitat que impulsa Slow Food Barcelona, amb 6 establiments del Baix Llobregat

 

El dimecres 20 de novembre el Fòrum Gastronòmic 2020 serà el centre del món Slow Food. Amb el lema ‘(Re) pensar la gastronomia’, el saló convidarà a reflexionar sobre el moment gastronòmic actual, a realçar el talent independentment del gènere i a impulsar negocis més sostenibles, en la línia que està treballant Slow Food Barcelona en els seus projectes.

 

El menjar és cultura, identitat i riquesa, però també és sostenibilitat i sensibilitat envers els temes actuals i fonamentals pel futur del planeta: l’escalfament global i la pèrdua de la biodiversitat. Slow Food Barcelona torna amb l’edició 2020 de la “Barcelona Slow Food Guide”, que reuneix a 101 establiments que a més de cultivar la qualitat culinària i una proposta gastronòmica interessant, tenen la mirada posada a la sostenibilitat, als productes de proximitat i als seus productors. A la guia també es fa una menció especial a les fleques que treballen també la filosofia de la tradició i l'economia local i de proximitat.

 

Durant l’acte, que comptarà amb la presència de representants de les diferents institucions, a més de xefs, periodistes i partners, es farà l’entrega del Cargol —el reconeixement més prestigiós del món Slow Food—, a més d’una trentena d’establiments compromesos amb la filosofia i les bones pràctiques #SlowFood.

 

Aquest any 6 establiments del Baix Llobregat formaran part de la segona d'una guia de refèrencia al món de la gastronòmia. Marimorena Restaurant de Sant Boi de Llobregat, i Cèntric Gastro i Ona Nuit del Prat de Llobregat, repeteixen amb el reconeixement del Cargol; Anhel de Gavà, i Cal Pere Tarrida del Prat, renoven la seva presència; i a la guia s'incorpora El Pou de la Beleta de Sant Boi.

 

El xef i presentador Pep Nogué i la periodista Xènia Roset seran els mestres d’una cerimònia en la què també participaran alguns dels xefs inclosos a la guia, ja que els cuiners i cuineres són un dels pilars del moviment Slow Food, imprescindibles per fer realitat el missatge de Carlo Petrini a la presentació de la guia 2018 en què encoratjava els restauradors a continuar la seva feina per aconseguir una gastronomia compromesa amb el territori.

 

El 12 de novembre es va presentar la primera edició de la Guia a Can Comas –seu del Parc Agrari del Baix Llobregat–, amb el suport d’AGT i la col·laboració de l’Ajuntament del Prat i el Parc Agrari del Baix Llobregat. L’acte va comptar amb la presència de Carlo Petrini, fundador i president del moviment internacional Slow Food.

 

ANTERIOR

Torna la Gastronomia Pota Blava i Carxofa Prat amb la Fira Avícola amb platillos!

SEGÜENT

El Pota Blava estarà present a Fira Àpat

Subscriu-te al butlletí i rebràs puntualment totes les nostres novetats
captcha