Agtbaix.cat - El modernisme de Jujol inspira als xefs de les Jornades Gastronòmiques de Sant Joan Despí
Webs de l'AGT:

Notícies

Segueix tota l'actualitat de l'AGT

El modernisme de Jujol inspira als xefs de les Jornades Gastronòmiques de Sant Joan Despí

Notícies Set 20, 2018
El modernisme de Jujol inspira als xefs de les Jornades Gastronòmiques de Sant Joan Despí

• Del 4 d’octubre a l’11 de novembre, el producte fresc del Parc Agrari serà el protagonista a 13 restaurants de Sant Joan Despí, Baix Llobregat i Barcelona, amb menús d’inspiració modernista

• Rafa Peña, el prestigiós xef del Gresca de Barcelona i veï de Sant Joan Despí, participarà amb el seu restaurant de Barcelona i serà el padrí de les Jornades.

• L’activitat s’emmarca dintre de l’Any #Jujol140, en que es difon la figura de Josep Maria Jujol, un arquitecte referent del modernisme català i autor de joies arquitectòniques com Can Negre o la Torre de la Creu, a Sant Joan Despí, o el Teatre Metropol, a Tarragona

 

Arriben les Primeres Jornades Gastronòmiques de Sant Joan Despí amb l’impuls de l’Ajuntament de la ciutat i de l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT), una activitat que permet degustar menús protagonitzats pels productes de temporada del Parc Agrari, amb presentacions i elaboracions inspirades en l’artista Josep Maria Jujol referent del modernisme català. El repte per als restauradors no ha estat fàcil, basant-se en el treball d’un artista total com Jujol: arquitecte, escultor, dibuixant, pintor, esgrafiador, decorador, dissenyador…

L’activitat es desenvoluparà del 4 d’octubre a l’11 de novembre, amb 13 participants: 7 restauradors de Sant Joan Despí i 6 restauradors d’El Prat, Sant Boi, Gavà, l’Hospitalet, Molins de Rei i Barcelona. Les jornades afronten aquest repte aprofitant el moment dolç que viu la gastronomia de la comarca, que s’ha posicionat com a referència gastronòmica i turística de la provincia de Barcelona, oferint una cuina de qualitat basada en el producte local i de temporada. També participarà el santjoanenc Rafa Peña des de la cuina del restaurant Gresca, a Barcelona, un xef de prestigi que serà a més el padrí d’aquesta activitat gastronòmica.

 

Gastronomia i cultura

La celebració de l’Any #Jujol140 està impulsada per l’Ajuntament de Sant Joan Despí, municipi que acull un dels llegats més importants de l’arquitectura de Jujol. L’esdeveniment vol contribuir a la difusió de l’obra de Jujol i al reconeixement internacional d’una figura única del Modernisme.
L’Any Jujol140 va arrencar el juny de 2018 i es perllongarà fins setembre de 2019, quan es compliran els 140 anys del naixement de Jujol. Durant l’Any Jujol140 s’organitzaran activitats culturals, lúdiques, comercials, turístiques, patrimonials, promocionals, socials i ciutadanes, a Sant Joan Despí, ciutat que promou l’esdeveniment, i també a altres municipis vinculats a la figura de Josep Maria Jujol i al seu llegat arquitectònic.

 

San Miguel Eco i DO Penedès i aposten pel producte local

DO Penedès continua donant suport a les activitats gastronòmiques que desenvolupa l’AGT. En aquesta acció, s’incorpora com a col·laborador la cervesa catalana San Miguel, promocionant la gastronomia de qualitat a través del consum de producte local, i ho fa amb la San Miguel Eco, l’única cervesa ecològica no artesanal del mercat.

 

Pack de Premsa

 

jujol140.cat   •   sjdespi.net   •   agtbaix.cat

 

Organitzen: Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) i Ajuntament del Prat de Llobregat

Patrocinador principal: DO Penedès · Col·laborador principal: San Miguel Eco

ANTERIOR

L’AGT torna a caminar amb la UEC del Prat a la XV edició de Transdelta

SEGÜENT

El rei del corral torna a l’octubre! Nova edició de la ruta gastronòmica amb Pota Blava

Subscriu-te al butlletí i rebràs puntualment totes les nostres novetats
captcha