Webs de l'AGT:

Territori

"Baix Llobregat, una referència gastronòmica i cultural"

El Baix Llobregat, una identitat amb força

La comarca del Baix Llobregat és un territori de tipus mediterrani que s’estèn des de la desembocadura del riu Llobregat fins a la muntanya de Montserrat, on es troben els relleus més importants de la comarca, per sobre dels 1000 metres. És una comarca singular per la seva diversitat de paisatges. Els seus 486,10 km2 inclouen gairebé tots els elements dels paisatges mediterranis.

L’objectiu és el posicionament del Baix Llobregat com a comarca capdavantera en innovació gastronòmica, realçant una personalitat pròpia de qualitat, que distingeixi l’oferta turística del territori i reforçant senyals d’identitat gastronòmiques locals.

Integrat per 30 municipis, la seva població es troba actualment al voltant dels 781.000 habitants, sense incloure l’Hospitalet, ciutat limítrofa de la comarca, amb 256.065 habitants.
Festivals de renom internacional –com el de Pallassos de Cornellà o el de Teatre i Animació al Carrer de Viladecans–, festes d’interès nacional –la Candelera de Molins de Rei Festivals de renom internacional –com el de Pallassos de Cornellà o el de Teatre i Animació al Carrer de Viladecans–, festes d’interès nacional –la Candelera de Molins de ReiFestivals de renom internacional –com el de Pallassos de Cornellà o el de Teatre i Animació al Carrer de Viladecans–, festes d’interès nacional –la Candelera de Molins de Rei 

Els seus 486,10 km2 inclouen gairebé tots els elements dels paisatges mediterranis.

El Baix Llobregat, una comarca referent en la qualitat dels seus productes
 
La marca Producte FRESC distingeix els productes frescos i d’alta selecció i qualitat que es cultiven dins el Parc Agrari.
 

El segell distintiu Producte FRESC només s’autoritza als pagesos que adquireixen els compromisos establerts a la Carta del Producte FRESC.

Aquests productes enllaçen d’una manera directa amb el concepte de Dieta Mediterrània, una valuosa herència cultural, que a partir de la simplicitat i la varietat ha donat lloc a una combinació equilibrada i completa dels aliments, basada en productes frescos, locals i de temporada en la mesura del possible.

Els productes agrícoles del Baix Llobregat representen un patrimoni amb futur. A la vall baixa i al delta del Llobregat es troba una de les zones agrícoles més antigues i fèrtils del país: un patrimoni cultural, econòmic i ecològic de primer ordre situat al bell mig de l’àrea més poblada de Catalunya. Preservar i promocionar els usos agrícoles i el seu entorn natural és una inversió de futur que contribueix a la millora de la qualitat de vida de tots els ciutadans.

Alguns del productes agrícoles que fan Baix Llobregat:

All • All tendre • Api • Aromàtiques • Bleda • Bròquil • Calçot • Carxofa Prat • Ceba / Ceba tendra • Col • Coliflor verda / Coliflor • Colitx • Creixens • Enciam •Escarola • Espinac / Espinac mini • Fava • Flors de pensament • Fonoll • Julivert • Mongeta de Ganxet • Nap • Oliva • Pèsol • Physalis o alquequengi • Pollastre i Capó del Prat • Poma • Porro • Rave • Rúcula

Fonts d’informació:

• Consell Comarcal del Baix Llobregat
• Consorci de Turisme del Baix Llobregat
• Parc Agrari del Baix Llobregat
• Campanya “El camp a casa”
• Blog Gastronomía y Cía

Articles d'Antonio Montecinos (“Turismo Gastronómico: Desarrollo Local Sostenible”) i de Juantxo Llantada (“Gastronomía como producto turístico y su papel en el desarrollo local”).

Perquè és un producte FRESC?

La frescor
Els productes consumits després de la collita són els més rics en vitamines i en sals minerals. Aquests productes no han sofert hores de transport en camió, avió o tren ni en cambra frigorífica.
La tradició:
L’origen i la proximitat:
La qualitat i el sabor d’abans
La temporalitat:
Subscriu-te al butlletí i rebràs puntualment totes les nostres novetats
captcha