Webs de l'AGT:

Els Pagesos

Maurí Bosch de Cal Xim-Xim

Pagès i veí de Viladecans, quan parles amb ell la primera impressió és que ho té molt clar. El seu treball, la seva vida dedicada al camp. De tradició familiar arrelada, per part del seu pare eren pagesos de Viladecans; la part materna estava arrelada a Gavà. I tant els uns com els altres es dedicaven a la fruita i la verdura, i posicionaven els seus productes a mercats com els de Sabadell, Terrassa, Gavà...

"Hem de crear una simbiosi entre el pagès i la gent de la ciutat"

“Nosaltres els pagesos fem una activitat agrària al costat d'una gran ciutat i hem de comunicar l'activitat que nosaltres fem a la població d'aquesta ciutat, hem de tenir una simbiosi. Estar al costat de Barcelona genera problemes, però la seva població està desitjosa del producte que nosaltres produïm: producte fresc, de proximitat, Km 0”.

En Maurí té molt clar que s'han de crear sinergies entre turisme rural, restauració, mercats... fets des de dins del Parc Agrari. “Nosaltres –els pagesos– no podem ser els indis que cuidem una zona verda perquè els de ciutat vinguin a gaudir-ne, sinó que hem de tenir una simbiosi”. Coneix també altres propostes a Europa: “La gent que vol preservar el Parc Agrari, però sense tenir en compte que a més de ser un espai natural, també és una font d'economia productiva, que voltin per França, Itàlia, i veuran les iniciatives en elaboració de formatges, turisme rural. A nosaltres, que la gent passegi per aquesta zona del Parc Agrari, no ens comporta res. I la zona agrícola, l'única manera de mantenir-la, és que el pagès es guanyi la vida”. 

More in this category: « Josep Piñol i Rosa Ribas
Alguns productes al Mercat:
Tomàquet
Patata
Pera
Bleda