Webs de l'AGT:

Els Pagesos

Josep Piñol i Rosa RibasLa Masia

Quin no coneix els Piñol-Ribas al Prat, és que no és del Prat. Així de clar. Uns pagesos que formen part de l'ADN d'aquesta ciutat del Baix Llobregat. I el tema de l'ADN no és broma.

“S'havia perdut el tema que la gent valorés el producte del camp i que et valorés com a pagès, era com una professió mal vista”

La nissaga pagesa que hi ha al darrere del Josep i la Rosa es remunta als besavis per part dels dos: ella té les arrels a Cal Mises i Cal Naltros i ell de Cal Pollo i Cal Piñol. Arrels ben profundes en una terra que mai ha deixat de ser fèrtil. I la família que actualment els envolta també tenen aquesta passió per l'agricultura.

“Amb els Mercats de Pagès (ells participen i són un motor del Mercat del Prat) tornem una mica a les arrels, que la gent et torni a conèixer. S'havia perdut el tema que la gent valorés el producte del camp i que et valorés com a pagès, era com una professió mal vista. Les noves generacions es sorprenen de conèixer que El Prat és un productor agrícola important a la comarca”.

Malgrat la lluita eterna dels preus, de la competència amb les grans superfícies, la Rosa també parlar de futur, parla de la gent jove, del valor que ha de tenir que les noves generacions coneguin els productes que es conreen al costat de casa seva: “S'han de millorar moltes coses, però amb iniciatives com el Mercat de Pagès, hi ha un futur interessant. La gent jove ha de considerar tornar a valorar el que fem i penso que s'està aconseguint a poc a poc: els hi dóna molta importància el nou consumidor que tenim a la qualitat del producte, que sigui fresc i que sigui el més natural possible”. Inclús les generacions de sempre tornen a valorar també aquesta possibilitat de tenir les verdures acabades de recollir: “Jo fa quaranta anys que tinc botiga i gent que havia deixat de comprar al nostre negoci, amb el Mercat de Pagès del Prat, han tornat a comprar”. 

More in this category: « Xavier Oliva Maurí Bosch »
Alguns productes al Mercat:
Tomàquet
Bleda
Patata
Enciam
Espinac