Webs de l'AGT:

Els Pagesos

Marçal Codinade Cal Marçal -

Pagès de l'Hospitalet. Sembla estrany, però d'aquests hi ha uns quants i en Marçal n'és un dels que participaran en el Mercat que s'organitza en aquesta ciutat. I un pagès més que ve d'una llarga tradició: “Els meus pares, els meus avis, eren pagesos. Tenien una masia a la part de la Marina (Zona Franca) i també a la zona de Sant Josep fins a l'any 1992. Des d'aquell any, tenim les terres a Sant Boi”.

“Hem de fer entendre a la gent la temporalitat de les coses: les coliflors es mengen ara i no a l'estiu”

“Els Mercats de Pagès són una alternativa fantàstica. Havia arribat un punt en què era difícil aguantar: entre els preus que feien a les compres a l'engròs, resistíem patint molt, cobrint despeses. Amb els Mercats fem unes hores extres, però que compensen molt. Hem provat també amb el Mercat de Pagès de Sant Vicenç dels Horts i l'experiència ha estat molt positiva”.

Són temps durs, però la bona energia que desprenen els pagesos els hi fa afrontar el futur amb empenta: “La venda directa ens està ajudant molt i vendre exclusivitat, fer entendre a la gent la temporalitat de les coses: les coliflors es mengen ara i no a l'estiu, per exemple. I amb nosaltres els consumidors troben la qualitat que els hi costa trobar als supermercats. Hi ha gent que busca aquestes alternatives que oferim”. 

Alguns productes al Mercat:
Tomàquet
Bleda
Enciam
Espinac
Coliflor