Webs de l'AGT:

Els Pagesos

Joan Martí i Esther Pérezde Cal Pelut

Una imatge parla per si sola. I veure el somriure del Joan i l'Esther contagia bon rotllo. Salut i bons aliments, com els que conreen als seus camps de Sant Boi. Això sí, tenen terres al Baix Llobregat, viuen a Viladecans, però el seu cor plantat als carrers de l'Hospitalet.

“La gent jove és molt conscient dels beneficis del producte de temporada”

“En Joan sempre ha fet de pagès i no sap fer una altra cosa. Puja a sobre del tractor i no para de treballar”, comenta l'Esther. “Coneixem altres iniciatives de Mercats com a Viladecans, i som molt proactius. Nosaltres no anem a comprar fruita ni verdures a grans superfícies, perquè a casa meva no en volen. Ja no és qüestió de si som pagesos o no. És una cosa més personal”.

“Hem de lluitar pel producte de temporada, pel que es cultiva aquí. No cal portar productes d'altres països per trobar gènere de qualitat. I iniciatives com aquesta han revitalitzat la pagesia, que anava a la ruïna. O fem això i sensibilitzem que la gent jove ens volem cuidar, alimentar bé, o tancàvem, perquè, pel que fa a preus, no és factible competir amb Mercabarna”. Hi ha un cert punt romàntic en aquest pas endavant dels pagesos amb projectes com aquests: “Hem de començar a defensar els nostres productes amb més força”.

“La gent jove és molt conscient dels beneficis del producte de temporada. Quan vaig a portar les meves filles al cole, em trobo amb gent que sabent que ens dediquem a la pagesia, em demanen productes, perquè el sabor del gènere que cultivem és molt intens. I els mateixos nens saben el que volen: els meus fills saben quan és una coliflor de casa o una coliflor comprada a un majorista”.

More in this category: « Jaume Carol Marçal Codina »
Alguns productes al Mercat:
Coliflor
Bleda
Api
Pastanaga
Porro