Webs de l'AGT:

Els Pagesos

Xavier Olivad'El Rebost del Pagès

Parlar del cognom Oliva al Prat són paraules majors. Una referència que conserva les millors arrels de l'agricultura del Baix Llobregat.

“Fem una funció didàctica perquè la gent sàpiga valorar el producte”

En Xavier continua una nissaga de pagesos que es remunta a principis de segle, amb ca l'Isidro del Fernando com a masia sobre la qual es vertebra aquesta família que ha dedicat tota la seva vida treure el millor producte possible dels seus camps al Prat.

“Vam començar a treballar amb el Mercat de Pagès del Prat i ens ha anat molt bé. Arran de la bona acollida, hem obert botiga pròpia i hem vist com el comprador entén molt bé la importància de consumir els productes de temporada. Aquesta nova etapa per part nostra també ens ha abocat a fer les coses d'una altra manera, diversificant els nostres cultius, vendre un ventall més ampli de productes, però en petites quantitats”.

Una finestra oberta. Amb aquesta imatge defineix en Xavier l'aportació d'iniciatives com els Mercats de Pagès: “És una oportunitat més per visualitzar els nostres productes, que tenen un valor afegit de qualitat que abans no es valorava i que la gent està començant a fer ara.

Només et dono un exemple: el client que compra un tomàquet dels nostres, pot sucar més pa que si ho fes amb dos quilos de tomàquets de grans productors que es troben a les grans cadenes. A més, la gent jove és conscient del qual menja i es preocupa molt més, veuen la qualitat i nosaltres, des de la nostra posició, també fem una funció didàctica perquè la gent sàpiga valorar el producte que venen de temporada”.

Alguns productes al Mercat:
Coliflor
Tomàquet
Fabes
Melò