Webs de l'AGT:

Els Pagesos

Jaume Carolde Cal Peretó

Amb les terres a Sant Boi, i part de la seva vida a l'Hospitalet, en Jaume Carol, com la resta de participants del Mercat de Pagès hospitalenc, té una genètica lligada a l'agricultura: avis i pares també es van dedicar a treballar els camps del Baix Llobregat, tenint de referència una masia situada a l'Hospitalet, a la part alta de la Rambla de la Marina.

“Ens agrada molt més treballar el tu a tu amb el client, i no dependre dels grans intermediaris”

La producció d'en Jaume té una característica especial: serà l'única parada ecològica certificada del Mercat de Pagès. “Va ser una aposta nostra per canviar una mica el model de producció que teníem. Vam observar que hi havia una demanda d'aquest tipus de producte i amb el temps hem vist que hem encertat en fer aquest canvi, que va comportar un període de dos anys i molt d'esforç per adaptar-nos. Amb aquest canvi, també vam encaminar en un nou sentit la comercialització del nostre producte: ens agrada molt més treballar el tu a tu amb el client, i no dependre tant de Mercabarna i dels grans intermediaris. I en aquest camí ens hem trobat amb iniciatives com el Mercat de Pagès, que ens aporta molt valor afegit en la nostra feina i venem el gènere de la manera que ens agrada, sense intermediaris”. 

La suma d'aquests canvis i nous camins van agafats de la mà també amb el canvi de mentalitat del consumidor, que valora el producte ecològic i de temporada, una manera de cuidar la seva salut i ajudar a mantenir un tipus d'economia productiva que roman ben viva als camps del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Alguns productes al Mercat:
Tomàquet
Pastanaga
Bleda
Enciam
Bròquil