Webs de l'AGT:

Els Pagesos

Maurí Bosch-- de Cal Xim-Xim--

Maurí Bosch de Cal Xim-Xim

Pagès i veí de Viladecans, quan parles amb ell la primera impressió és que ho té molt clar. El seu treball, la seva vida dedicada al camp. De tradició familiar arrelada, per part del seu pare eren pagesos de Viladecans; la part materna estava arrelada a Gavà. I tant els uns com els altres es dedicaven a la fruita i la verdura, i posicionaven els seus productes a mercats com els de Sabadell, Terrassa, Gavà...

Alguns productes al Mercat
Tomàquet
Patata
Pera
Bleda
Agustí García (pare i fill)--d'El Pagès del Remolar -

Agustí García (pare i fill)d'El Pagès del Remolar -

Un plaer veure dues generacions plegades lluitant per la seva tradició pagesa. Alts, forts, espigats, com el blat més madur. Així es presenten els García. Pagesos del Prat amb molta tradició agrícola a l'esquena: més de cinquanta anys comercialitzant el seu gènere fresc, de les terres del Delta del Llobregat, de productor a consumidor, del tu a tu d'aquell que planta a aquell que gaudeix del producte de la terra.

Alguns productes al Mercat
Tomàquet
Pebrot verd
Albergínia
Coliflor
Josep Salvadó--de Can Salvadó

Josep Salvadóde Can Salvadó

Fill de l'Hospitalet, amb pares pagesos, porta tota la vida trepitjant els camps agrícoles del Baix Llobregat. Tenien la masia a la Zona Franca, però els van expropiar les terres i ara tenen els camps a Viladecans, encara que el lligam amb l'Hospitalet continua sent molt fort.

Alguns productes al Mercat
Tomàquet
Bleda
Patata
Enciam
Espinac
Josep Piñol i Rosa Ribas--La Masia --

Josep Piñol i Rosa RibasLa Masia

Quin no coneix els Piñol-Ribas al Prat, és que no és del Prat. Així de clar. Uns pagesos que formen part de l'ADN d'aquesta ciutat del Baix Llobregat. I el tema de l'ADN no és broma.

Alguns productes al Mercat
Tomàquet
Bleda
Patata
Enciam
Espinac
Marçal Codina--de Cal Marçal -

Marçal Codinade Cal Marçal -

Pagès de l'Hospitalet. Sembla estrany, però d'aquests hi ha uns quants i en Marçal n'és un dels que participaran en el Mercat que s'organitza en aquesta ciutat. I un pagès més que ve d'una llarga tradició: “Els meus pares, els meus avis, eren pagesos. Tenien una masia a la part de la Marina (Zona Franca) i també a la zona de Sant Josep fins a l'any 1992. Des d'aquell any, tenim les terres a Sant Boi”.

Alguns productes al Mercat
Tomàquet
Bleda
Enciam
Espinac
Coliflor
Joan Martí i Esther Pérez--de Cal Pelut

Joan Martí i Esther Pérezde Cal Pelut

Una imatge parla per si sola. I veure el somriure del Joan i l'Esther contagia bon rotllo. Salut i bons aliments, com els que conreen als seus camps de Sant Boi. Això sí, tenen terres al Baix Llobregat, viuen a Viladecans, però el seu cor plantat als carrers de l'Hospitalet.

Alguns productes al Mercat
Coliflor
Bleda
Api
Pastanaga
Porro
Xavier Oliva--d'El Rebost del Pagès

Xavier Olivad'El Rebost del Pagès

Parlar del cognom Oliva al Prat són paraules majors. Una referència que conserva les millors arrels de l'agricultura del Baix Llobregat.

Alguns productes al Mercat
Coliflor
Tomàquet
Fabes
Melò
Jaume Carol--de Cal Peretó

Jaume Carolde Cal Peretó

Amb les terres a Sant Boi, i part de la seva vida a l'Hospitalet, en Jaume Carol, com la resta de participants del Mercat de Pagès hospitalenc, té una genètica lligada a l'agricultura: avis i pares també es van dedicar a treballar els camps del Baix Llobregat, tenint de referència una masia situada a l'Hospitalet, a la part alta de la Rambla de la Marina.

Alguns productes al Mercat
Tomàquet
Pastanaga
Bleda
Enciam
Bròquil